Переваги та особливості сковорідок з гранітним (мармуровим) антипригарним покриттям

В наших магазинах не так давно з'явилися сковороди з таким антипригарним покриттям, як "мармурове", "гранітне", "титанове" або просто "кам'яне". Однак фахівці пророкують їм велике майбутнє. На їхню думку скоро вони витіснять з ринку сковороди зі звичним нам тефлоновим покриттям. У чому ж привабливість гранітної або мармурової сковороди?
Покриття таких сковорідок являють собою вкраплення мраморної, гранітної або титанової крихти сполучені з алюмінієвої або залізної підкладкою посуду за допомогою композиції з участю фторопластовою емульсії. Утворена антипригарна плівка на поверхні сковороди відрізняється високою міцністю і довговічністю, а також стійкістю до подряпин. За цими показниками ці "кам'яні" сковороди виграють конкуренцію з тефлоновими і звичайними керамічними сковородами. Гранітне (мармурове) покриття - екологічно чисте і безпечне, т. к. під впливом високих температур не відокремлюється і не потрапляє в їжу, це гарантує безпеку для здоров'я людини.
Посуд з гранітним (мармуровим) покриттям підійде для:
- газових плит;
- електричних плит;
- галогенних плит в склокераміці;
- спіральних електричних плит;
- індукційних плит;
- низькотемпературних посудомийних машин.
Ще одним плюсом такої сковороди є її рівномірне нагрівання, завдяки чому їжа готуватися однаково добре і в центрі, і по краях.
На такій сковороді їжа не пригорає, для приготування - мінімум масла, а після використання її легко помити і немає необхідності замочувати.
Сковорода добре і довго тримає температуру.
Вона досить легка у порівняння з чавунною.
Зверніть увагу!
Незважаючи на високу міцність покриття, порівняно з тефлоновим або керамічним, у процесі готування на мармуровій сковороді так само слід використовувати тільки дерев'яні і силіконові аксесуари, а мити її потрібно м'якою губкою, так як покриття все ж чутливе до подряпин, але при дбайливому використанні вона прослужить вам кілька років.
Не допускайте різких перепадів температури! (Не рекомендується на розпечену сковороду класти м'ясо або овочі відразу з морозилки!)
Для приготовления лучше используйте среднюю и низкую температуру комфорки (огня), высокие температуры могут оказывать негативное воздействие на сковороду и сократить срок службы.
Мраморной или гранитной крошкой покрывают и дешевые алюминиевые сковороды, и более дорогие из прочного материала. При выборе сковороды обратите внимание на толщину дна (не менее 6 мм.) и толщину стен (не менее 3,5 мм.).
Новую сковороду перед использованием необходимо помыть, но не кипятком, чтобы не испортить оксидную пленку, достаточно теплой воды и минимум моющего средства, можно мыть в посудомоечной машине, но для этого установите минимальную температуру. Затем смазать растительным маслом и оставить для пропитки на пару часов при комнатной температуре. Затем хорошо вымыть мягкой губкой - и Ваша чудо-сковорода готова служить Вам долго и верно!!!
В нашем интернет-магазине для Вас представлен превосходный выбор сковородок и сотейников с новым безопасным качественным антипригарным покрытием! Теперь Вы сможете смело сделать свой выбор и совершить выгодную покупку!
Сподіваємося, ця стаття допоможе Вам зробити правильну покупку!
- Догляд за шкіряними виробамиУ цій статті ми розповімо про тих видах шкіри, які використовуються при виробництві сумочок, клатчей, портмоне, а також дамо рекомендації щодо особливостей догляду.Повна версія статті